Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäverosta vapaa toiminta: Rahoituspalvelut ja vakuutuspalvelut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rahoituspalveluja voi myydä arvonlisänverovapaasti.

Rahoituspalveluna pidetään monenlaisia palveluja. Tällaisia ovat takaisin maksettavien varojen hankintaa yleisöltä ja muuta varainhankintaa, luotonantoa ja muuta rahoituksen järjestämistä, luotonantajan harjoittamaa luoton hallintaa, maksuliikettä, valuutanvaihtoa, arvopaperikauppaa sekä takaustoimintaa.

Arvopaperikaupalla tarkoitetaan osakkeiden ja muiden niihin verrattavien osuuksien, saatavien sekä johdannaissopimusten myyntiä ja välitystä, myös silloin kun ne eivät perustu asiakirjaan. Rahoituspalveluna ei pidetä sellaisen arvopaperin myyntiä tai välitystä, joka yksin tai yhdessä muiden arvopaperien kanssa tuottaa oikeuden hallita määrättyä huoneistoa tai kiinteistöä taikka kiinteistön osaa.

Arvonlisäveroa ei suoriteta myöskään vakuutuspalvelun myynnistä tai välityksestä. Vakuutuspalveluna pidetään myös vakuutushakemusten käsittelyä, vakuutuksen hoitoon vakuutuksen voimassaoloaikana välittömästi liittyviä palveluja, vakuutustaloudellisia palveluja, eläkkeitä ja vakuutuskorvauksia koskevia ratkaisu-, laskenta- ja päätöspalveluja, eläkkeiden ja vakuutuskorvausten suoritus- ja tilastointipalveluja, eläkevastuu- ja eläkemenoennustepalveluja sekä vakuutustoimintaan liittyviä vahingontarkastuspalveluja.

Arvonlisäverosta vapaata on tietyin ehdoin moni muukin toiminta, kuten sanoma- ja aikakauslehtien myynti.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa