Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäverosta vapaa toiminta: Muut arvonlisäverottomat myynnit

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laissa on määrätty siitä, millaisten tavaroiden ja palvelujen myynti on arvonlisäverotonta.

Arvonlisäveroa ei suoriteta sellaisten seteleiden ja kolikoiden myynnistä, jotka ovat käypiä maksuvälineitä. Verovapaus ei koske sellaisia seteleitä ja kolikoita, joiden myyntihinta määräytyy niiden keräily- tai metalliarvon perusteella.

Arvonlisäverosta vapaita palveluja ovat arpajaisverolaissa tarkoitettujen arpajaisten järjestäminen ja välitys sekä rahapeliautomaatin tai -laitteen taikka pelin vaatiman tilan luovuttaminen kiinteistöltä.

Arvonlisäverovapaita palveluita ovat lisäksi yleisen hautauspaikan pitäjän luovuttama hautapaikan avaamis- ja hoitopalvelu sekä muut varsinaiseen hautaustoimintaan liittyvät palvelut, kullan myynti keskuspankille, kuurojen tulkkauspalvelu. Itse poimittujen, luonnonvaraisten marjojen ja sienten myynti on arvonlisäverosta vapaata silloin, kun poimija myy ne sellaisenaan muualta kuin erityiseltä myyntipaikasta.

Arvonlisäveroa ei suoriteta tavaroiden ja työsuoritusten myynnistä silloin, kun myyjänä on sokea henkilö, jonka toiminta käsittää yksinomaan hänen valmistamiensa tavaroiden tai hänen suorittamiensa tavaraan kohdistuvien työsuoritusten myyntiä. Edellytyksenä on, että hän ei käytä toiminnassaan apulaisinaan muita kuin aviopuolisoaan tai 18 vuotta nuorempia lapsiaan ja enintään yhtä muuta henkilöä.

Arvonlisäverosta vapaata on tietyin ehdoin moni muukin toiminta, kuten esimerkiksi rahoitus- ja vakuutuspalvelut.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa