Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäverosta vapaa toiminta: Esiintymispalkkiot ja tekijänoikeudet


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Tietty esiintymispalkkiohin ja tekijänoikeuksiin liittyvä toiminta jää arvonlisäverovelvollisuuden ulkopuolelle.

Arvonlisäveroa ei suoriteta esiintyvän taiteilijan tai muun julkisen esiintyjän ja urheilijan palkkiosta. Arvonlisäverosta vapaata ovat myös tilaisuuden järjestäjälle luovutettavaksi tarkoitetun esiintyjän esityksen myynti, esityksen ääni- tai kuvatallennusta koskevan oikeuden luovuttamisesta saatu korvaus ekä oikeuden perusteella saatu korvaus.

Arvonlisäveroa ei makseta myöskään tekijänoikeuslaissa tarkoitetun oikeuden luovuttamisesta tai oikeuden perusteella saadusta korvauksesta eikä tekijänoikeuslakiin perustuvan oikeuden luovuttamisesta tai oikeuden perusteella saadusta korvauksesta tilanteissa, jotka määritellään laissa tarkemmin.

Verottomuus ei kuitenkaan koske valokuvaa, mainosteosta, karttaa tai sen valmistamiseen käytettyä aineistoa, automaattista tietojenkäsittelyjärjestelmää tai tietokoneohjelmaa koskevan oikeuden eikä elokuvan, video-ohjelman tai muun sellaisen ohjelman esittämisoikeuden luovuttamista. Verottomuus ei myöskään koske tekijänoikeuden haltijoita edustavan järjestön oikeuden luovuttamisesta saatuja tai tämän oikeuden perusteella saatuja korvauksia.

Arvonlisäverosta vapaata on tietyin ehdoin moni muukin toiminta, kuten kiinteistöluovutus ja koulutus.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa