Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäveron suorittamisvelvollisuuden syntyajankohta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velvollisuus suorittaa arvonlisäveroa tarkoitetusta myynnistä syntyy ensinnäkin silloin, kun myyty tavara on toimitettu tai palvelu on suoritettu. Syntyajankohta voi myös olla se hetki, jolloin vastike tai sen osa on kertynyt, jos se on tapahtunut ennen tavaran toimitusta tai palveluin suorittamista. Lisäksi suorittamisvelvollisuus syntyy silloin, kun verollinen tuki taikka avustus on saatu, tai kun tavara tai palvelu on otettu omaan käyttöön. Velvollisuus suorittaa vero tavaran yhteisöhankinnasta syntyy, kun hankinta on tehty.

Jos tavaraa tai palvelua myydään jatkuvana suorituksena, se katsotaan toimitetuksi tai suoritetuksi silloin, kun kukin suoritukseen liittyvä tilitysjakso päättyy. 

Rakentamispalvelun ottamisesta omaan käyttöön on erityissääntönsä. Velvollisuus suorittaa arvonlisävero omaan käyttöön otettaessa syntyy sitä mukaa, kuin itse suoritettu rakentamispalvelu valmistuu. Suorittamisvelvollisuus voi syntyä myös silloin, kun ostettu rakentamispalvelu on vastaanotettu, tai silloin kun vastike tai sen osa on maksettu ennen vastaanottoajankohtaa.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa