Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäveron ajallinen kohdistaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myynnistä suoritettava vero ja vähennettävä vero on kohdistettava veron tilittämistä varten oikealle kalenterikuukaudelle. Pääsäännön mukaan myynnistä suoritettava vero kohdistetaan sille kalenterikuukaudelle, jonka aikana veron suorittamisvelvollisuus on syntynyt.

Tavaran yhteisömyynti kohdistetaan tavaran toimituskuukautta seuraavalle kalenterikuukaudelle. Jos ostajalle on annettu toimitetusta tavarasta lasku tai vastaava asiakirja toimituskuukautena, kohdistetaan myynti toimituskuukaudelle.

Myös tavaran yhteisöhankinta kohdistetaan sitä kuukautta seuraavalle kalenterikuukaudelle, jonka aikana veron suorittamisvelvollisuus on syntynyt. Vastaavasti siinä tapauksessa, että tavaran ostaja on saanut vastaanotetusta tavarasta laskun tai vastaavan asiakirjan vastaanottokuukautena, kohdistetaan hankinta tavaran vastaanottokuukaudelle.

Arvonlisäverosta on mahdollista tehdä myös vähennyksiä. Vähennykset voidaan kohdistaa eri perustein. Vähennykset voidaan kohdistaa ensinnäkin sille kalenterikuukaudelle, jonka aikana ostettu tavara tai palvelu on vastaanotettu tai sille kuukaudelle, jonka ostohinta tai sen osa on maksettu, jos maksu on suoritettu ennen tavaran tai palvelun vastaanottoa. Vero voidaan kohdistaa myös sille kuukaudelle, jona tavara tai palvelu on otettu vähennykseen oikeuttavaan käyttöön. Lisäksi vero voidaan kohdistaa sille kuukaudelle, jona maahan tuotu tavara on tullattu. Tavaran yhteisöhankinnasta tehtävä vähennys kohdistetaan samalle kalenterikuukaudelle kuin yhteisöhankinnasta suoritettava vero.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa