Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisävero on kulutuksesta perittävä vero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvonlisävero on kulutuksesta perittävä välillinen vero.

Arvonlisäveroa suoritetaan valtiolle eri tilanteissa; sitä voidaan suorittaa liiketoiminnan muodossa Suomessa tapahtuvasta tavaran ja palvelun myynnistä, mutta myös Suomessa tapahtuvasta tavaran maahantuonnista, yhteisöhankinnasta sekä siirrosta varastointimenettelystä. Toisinaan arvonlisäveroa on suoritettava silloinkin, kun kyse ei ole liiketoiminnasta. Näin on silloin, kun kiinteistöhallintapalvelu otetaan omaan käyttöön. 

Tavaralla tarkoitetaan arvonlisäveroa koskevassa lainsäädännössä mitä tahansa aineellista esinettä, sekä lisäksi sähköä, kaasua, lämpöä, kylmyyttä ja muuta niihin verrattavaa energiahyödykettä. Palvelulla tarkoitetaan kaikkea muuta sellaista, mitä voidaan myydä liiketoiminnan muodossa. Jos myynnistä saatu vastike on palkkaa, myynnin ei katsota tapahtuneen liiketoiminnan muodossa.

Toiminnan katsotaan tapahtuvan Suomessa, kun se tapahtuu Suomen arvonlisäveroalueella tai Ahvenanmaan maakunnassa. Ahvenanmaata koskien on tiettyjä arvonlisäverovelvollisuutta koskevia poikkeuksia. Apua arvonlisäveroa koskevien sääntöjen tulkintaan saa tarvittaessa lakimieheltä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa