Minilex - Lakipuhelin

Ylimääräinen maksu osuuskunnan rahoittamiseksi


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Osuuskuntaan liittyessään sen jäsenet maksavat osuudestaan osuusmaksun. Osuuskunnan säännöissä voidaan varsinaisen osuusmaksun lisäksi määrätä myös määrätä ylimääräisistä maksuista. Sääntömääräyksen nojalla osuuskunnan kokouksen päätöksellä voidaan jäseniltä periä ylimääräisiä maksuja säännöissä määrättyyn osuuskunnan toiminnan aikana ilmenevään tarpeeseen.

Ylimääräisen maksun käyttötarkoitus riippuu tietenkin osuuskunnan toiminnasta, mutta sellainen voidaan määrätä vaikkapa kiinteistön ostoa, rakennusten uusimista tai korjausta varten. Ylimääräistä maksua ei palauteta, ellei säännöissä erikseen niin määrätä. Osuuskuntaan liittyessä kannattaa sen säännöt siis lukea tarkkaan, sillä säännöissä määrätään myös maksuvelvollisuuden perusteet ja sen enimmäismäärä.

Ylimääräinen maksu on suoritettava yhtenä tai useampana eränä osuuskunnan kokouksessa määrätyn kohtuullisen ajan kuluessa. Osuuskunnasta eroamisella ei pysty välttämään ylimääräistä maksua. Vaikka jäsen eroaisi osuuskunnasta, hän on silti velvollinen maksamaan sellaisen ylimääräisen maksun, jonka perimisestä on päätetty osuuskunnan kokouksessa ennen jäsenen jäsenyyden päättymistä.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »