Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan osuusmaksun maksaminen


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Maksu osuuskunnan osuudesta tulee suorittaa määräajassa yhtenä tai useampana eränä siten kuin osuuskunnan säännöissä tarkemmin määrätään. Osuusmaksu on mahdollista suorittaa myös jäsenelle tulevasta ylijäämästä, taikka rahastokorotuksena, siten kuin osuuskuntalaissa säädetään.

Osuuskunnan säännöissä on mahdollista määrätä, että osuusmaksu tai osa siitä maksetaan ensi sijassa maksuajan kuluessa jäsenelle jaettavasta ylijäämästä. Säännöissä voidaan määrätä myös, että tältä osin jäsen vastaa osuusmaksun maksamisesta vain, mikäli osuuskunta menettää osuuspääomansa tai asetetaan selvitystilaan tai konkurssiin.

Osuuskunnan säännöissä voidaan lisäksi määrätä, että osuus voidaan antaa oikeuksin tai velvollisuuksin sijoittaa osuuskuntaan osuutta koskevana osuusmaksuna muuta omaisuutta kuin rahaa (apporttiomaisuus) tai että osuus voidaan muuten antaa erityisin ehdoin. Apporttiomaisuutta voi olla ainoastaan sellainen omaisuus, jolla on osuuskunnalle taloudellista arvoa. Työsuoritusta tai palvelun suorittamista koskeva sitoumus ei voi olla apporttiomaisuutta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »