Minilex - Lakipuhelin

Oikeus nauttia kulttuurielämästä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien sopimuksessa (TSS-sopimus) tunnustetaan jokaisen oikeus ottaa osaa kulttuurielämään. Tämä oikeus koskee niin omaa kulttuuria kuin muidenkin tuottamaa kulttuuria, kuten populaarikulttuuria, johon voi lukeutua esimerkiksi elokuvat ja musiikki. Jokaisella on sopimuksen mukaan oikeus hyötyä tieteen kehityksestä ja sen soveltamisen eduista. Tätä oikeutta sovellettaessa on tärkeää huomioida jokaisen oikeus nauttia tekijänoikeussuojan tarjoamista henkisistä ja aineellisista eduista, jotka liittyvät heidän tieteellisiin, kirjallisiin tai taiteellisiin tuotoksiinsa. Tämä tarkoittaa, että jokaisella on oikeus hyödyntää tieteellisiä saavutuksia tekijänoikeussuojan asettamien rajoitusten puitteissa.

TSS-sopimuksen mukaan sopimusvaltion on ryhdyttävä tämän oikeuden täydellisen toteuttamisen saavuttamiseksi toimenpiteisiin, jotka ovat välttämättömiä tieteen ja sivistyksen säilyttämisen, kehittämisen ja levittämisen kannalta. Valtiot myös sitoutuvat kunnioittamaan tieteellisen tutkimuksen ja luovan toiminnan tarvitsemaa vapautta.

Esimerkiksi Euroopan unionin perusoikeuskirja takaa nimenomaan ikääntyneille oikeuden osallistua kulttuurielämään. Sen mukaan Euroopan unioni tunnustaa ikääntyneiden henkilöiden oikeuden ihmisarvoiseen ja itsenäiseen elämään sekä oikeuden osallistua yhteiskunnalliseen elämään ja kulttuurielämään, ja kunnioittaa näitä oikeuksia.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]