Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö ja kielto-oikeus


>> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

Avoimessa yhtiössä yhtiömiehellä on kielto-oikeus. Kielto-oikeuden avulla yhtiömiehellä on mahdollisuus estää toista yhtiömiestä ryhtymästä tiettyyn toimenpiteeseen.

Avoimessa yhtiössä yhtiömies on oikeutettu kieltämään toista yhtiömiestä ryhtymään johonkin tiettyyn yksittäiseen toimenpiteeseen. Kielto-oikeus kohdistuu nimenomaan yksittäiseen toimenpiteeseen, eikä yhtiömiesten toimintaan yleisesti. Välttämättä aina yhtiömiehellä ei kuitenkaan ole kielto-oikeutta. Yhtiömiehellä ei ole kielto-oikeutta silloin, kun hän ei saa yhtiösopimuksen mukaan hoitaa yhtiön asioita. Kielto-oikeutta ei ole myöskään silloin, jos toimenpiteestä on päätetty yhtiösopimuksen mukaisesti yhtiömiesten kokouksessa.

Yhtiömiehellä on siis avoimessa yhtiössä yleensä oikeus kieltää toista yhtiömiestä ryhtymästä johonkin yksittäiseen toimenpiteeseen lukuun ottamatta edellä mainittuja poikkeuksia. Avoimeen yhtiöön ja kielto-oikeuteen liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

Emme vastaa vahingoista, joihin näiden tietojen perusteella on ryhdytty tai oltu ryhtymättä.

 

Selaa lakitietoa