Minilex - Lakipuhelin

Viimeinen tahto

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Testamentti on perittävän viimeinen tahto. Testamentilla eli jälkisäädöksellä perittävä määrää omaisuudestaan siltä varalta, että kuolee. Testamentin muotovaatimukset ovat tiukat. Testamentti on muun muassa tehtävä kirjallisesti kahden esteettömän todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Testamenttaajan on todistajien läsnä ollessa allekirjoitettava testamentti tai tunnustettava testamentissa oleva allekirjoitus omakseen. Todistajien tulee vielä nimikirjoituksillaan todistaa testamentti oikeaksi.

Jokainen kahdeksantoista vuotta täyttänyt voi määrätä jäämistöstään testamentilla. Viisitoista vuotias saa tehdä testamentin sellaisesta omaisuudesta, jota hänellä on oikeus hallita. Nuorempikin kuin kahdeksantoista vuotias saa myös tehdä testamentin, jos hän on naimisissa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Suomessa vallitsee testamenttimonopoli, mikä tarkoittaa sitä, että ainoastaan testamentilla voidaan määrätä omaisuudestaan kuoleman varalta. Kuolemanvaraislahja on siis oikeusjärjestyksessämme kielletty oikeustoimi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa