Minilex - Lakipuhelin

Viimeinen tahto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Testamentti on perittävän viimeinen tahto. Testamentilla eli jälkisäädöksellä perittävä määrää omaisuudestaan siltä varalta, että kuolee. Testamentin muotovaatimukset ovat tiukat. Testamentti on muun muassa tehtävä kirjallisesti kahden esteettömän todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Testamenttaajan on todistajien läsnä ollessa allekirjoitettava testamentti tai tunnustettava testamentissa oleva allekirjoitus omakseen. Todistajien tulee vielä nimikirjoituksillaan todistaa testamentti oikeaksi.

Jokainen kahdeksantoista vuotta täyttänyt voi määrätä jäämistöstään testamentilla. Viisitoista vuotias saa tehdä testamentin sellaisesta omaisuudesta, jota hänellä on oikeus hallita. Nuorempikin kuin kahdeksantoista vuotias saa myös tehdä testamentin, jos hän on naimisissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Suomessa vallitsee testamenttimonopoli, mikä tarkoittaa sitä, että ainoastaan testamentilla voidaan määrätä omaisuudestaan kuoleman varalta. Kuolemanvaraislahja on siis oikeusjärjestyksessämme kielletty oikeustoimi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa