Minilex - Lakipuhelin

Testamentin tulkintakanne

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Testamentin tulkintaa koskeva kanne antaa mahdollisuuden saada tuomioistuimen vahvistus sille, mitä tulee pitää testamentin tekijän oikeana tarkoituksena. Tulkintakanne on yksi tavallisimpia niin sanottuja vahvistuskanteita.

Tuomioistuin vahvistaa lopullisella päätöksellään sen, onko tietty oikeustila olemassa vai ei. Tulkintakanteen tavoitteena on siis saada selville se, mikä on testamentin oikea sisältö ja mitä testamentin tekijä on oikeasti tarkoittanut. Testamentin tulkintakanne voi olla tarpeellinen silloin, kun testamenttiin sisältyy epäselvyyksiä ja testamentin tekijän todellisen tarkoituksen selville saaminen on vaikeaa. Epäselvyyksiä voi olla esimerkiksi siitä, onko testamentin tekijä halunnut testamentata jonkin omaisuuden ainoastaan yhdelle henkilölle vai useammalle henkilölle. Lakimiehen kanssa keskustelemalla saa neuvoja, miten testamenttia tavallisesti tulkitaan ja miten tulkintakanne nostetaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tulkintakanne voidaan nostaa siis silloin, kun testamentin sisällöstä on epätietoisuutta. Oikeus tulkintakanteen nostamiseen on kaikilla niillä, joiden oikeuksiin testamentti vaikuttaa eli joiden hyväksi tai rasitukseksi se on tehty. Sen voi siis nostaa sekä testamentin saaja, että perillinen. Testamentin tulkintakanteen nostamista ei ole sidottu määräaikaan. Mikäli pesään on määrätty pesänjakaja, hän voi ratkaista tulkintaristiriidat. Tällöin siis tulkintakanteen nostaminen ei ole tarpeellista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa