Minilex - Lakipuhelin

Välipäätös antaa hakijalle tilaisuuden korjata hakemuksen virheet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos viranomainen havaitsee, ettei hyödyllisyysmallihakemus täytä säännöksiä tai että sen hyväksymiselle on muita esteitä, hakijalle annetaan välipäätös, jossa kehotetaan määräajassa antamaan lausuma tai korjaamaan virheet. Välipäätöksessä hakijalle asetetaan myös määräaika, jonka kuluessa puutteet on korjattava. Jollei hakija välipäätöksessä määrätyn ajan kuluessa anna lausumaa tai ryhdy toimenpiteisiin korjatakseen puutteellisuuden, josta on huomautettu, hakemus on jätettävä sillensä eli hakemuksen käsittelyä ei enää jatketa. Hakijalle annetussa välipäätöksessä on ilmoitettava tästä seuraamuksesta.

Sillensä jätetty hakemus otetaan kuitenkin uudelleen käsiteltäväksi, mikäli hakija kahden kuukauden kuluessa välipäätöksessä määrätyn ajan päättymisestä sitä pyytää sekä antaa lausumansa tai ryhtyy toimenpiteisiin puutteellisuuden korjaamiseksi. Sillensä jätetyn hakemuksen uudelleenkäsittely on maksullista, joten hakijan on samassa kahden kuukauden ajassa suoritettava vahvistettu uudelleenkäsittelymaksu. Uudelleen käsiteltäväksi ottaminen voi tapahtua vain kerran.

Jos hakija pyrkii korjaamaan puutteet määräajassa, muttei onnistu siinä, hakemus yleensä hylätään. Viranomainen voi kuitenkin harkintansa mukaan antaa hakijalle uuden välipäätöksen, jolla hakija saa uuden mahdollisuuden selvittää hakemuksensa ongelmat. Jos hakijan antaman lausuman jälkeen vielä on olemassa este hyödyllisyysmallin rekisteröinnille, on hakemus hylättävä, jollei ole aihetta antaa hakijalle uutta välipäätöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa