Minilex - Lakipuhelin

Tytäryhtiösulautuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sulautumisessa osakeyhtiö sulautuu toiseen osakeyhtiöön siten, että sulautuvan yhtiön varat ja velat siirtyvät vastaanottavalle yhtiölle. Vastaavasti sulautuvan yhtiön osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena vastaanottavan yhtiön osakkeita. Sulautuminen voidaan toteuttaa esimerkiksi niin sanottuna absorptiosulautumisena, jolloin yksi tai useampi sulautuva yhtiö sulautuu vastaanottavaan yhtiöön. Tytäryhtiösulautuminen on yksi absorptiosulautumisen muoto.

Tytäryhtiösulautumisella tarkoitetaan siis sellaista absorptiosulautumista, jossa sulautumiseen osallistuvat yhtiöt (eli sulautuva ja vastaanottava yhtiö) omistavat kaikki sulautuvan yhtiön osakkeet sekä mahdolliset optio-oikeudet ja muut osakkeisiin oikeuttavat erityiset oikeudet. Edellytyksenä on siis, että vastaanottava yhtiö omistaa osakkeiden lisäksi kaikki sulautuvan yhtiön optio-oikeudet ja muut osakkeisiin oikeuttavat erityiset oikeudet.

Tytäryhtiösulautumisena on mahdollista toteuttaa myös sellaisia järjestelyjä, joissa useampi toisiaan osittain omistava tytäryhtiö sulautuu kaikkien yhteiseen emoyhtiöön. Tällöin edellytetään sitä, että sulautumiseen osallistuvien yhtiöiden osakkeita ei omista yksikään järjestelyn ulkopuolinen taho.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa