Minilex - Lakipuhelin

Työsyrjintä voi alkaa jo rekrytoinnista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantaja voi syyllistyä kiellettyyn menettelyyn joko rekrytoinnin yhteydessä tai työsuhteen kestäessä. Rekrytoinnin aikana syrjintää voi tapahtua esimerkiksi ilmoittelussa tai työntekijöiden valinnassa. Syyllistyminen kiellettyyn menettelyyn edellyttää, ettei toiminnalle ole hyväksyttävää ja painavaa perustetta.

Työsyrjintä tarkoittaa tulevan tai senhetkisen työntekijän asettamista väärillä perusteilla toista huonompaan asemaan. Näitä perusteita ovat työntekijän alkuperään liittyvät seikat, eli kansallinen tai etninen alkuperä, rotu, ihonväri ja kieli. Myöskään sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden tai terveydentilan takia ei saa henkilöitä asettaa epätasa-arvoiseen asemaan. Yhteiskunnassa toimimisen perusteella ei myöskään saa asettaa työntekijöitä eriarvoiseen asemaan. Tämän vuoksi eriarvoiseen asemaan asettaminen yhteiskunnallisen mielipiteen, uskonnon, poliittisen tai ammattiyhdistystoiminnan vuoksi on kielletty. Sama koskee muita näihin rinnastettavia perusteita.

Työnantaja tai tämän edustaja, joka työpaikasta ilmoittaessaan, työntekijää valitessaan tai palvelussuhteen aikana ilman painavaa, hyväksyttävää syytä asettaa työnhakijan tai työntekijän epäedulliseen asemaan edellä mainittujen syiden vuoksi, syyllistyy työsyrjintään. Rangaistuksena työsyrjinnästä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa