Minilex - Lakipuhelin

Toiminimeä suojataan yksinoikeudella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksinoikeuden toiminimeen voi saada joko rekisteröimällä tai vakiinnuttamalla. Yksinoikeuden hankkiminen kannattaa, sillä vain siten elinkeinonharjoittaja voi olla varma siitä, ettei kukaan muu käytä samaa tai vastaavaa toiminimeä. Yksinoikeus suojaa elinkeinonharjoittajaa toiminimen samanaikaiselta käytöltä muissa yhteyksissä ja sekaannuksilta, joita voisi syntyä, kun monta elinkeinonharjoittajaa toimii samaa nimeä käyttäen. Yksinoikeus turvaa sekä elinkeinonharjoittajan että elinkeinonharjoittajan asiakkaiden oikeuksia.

Yksinoikeus rekisteröityyn toiminimeen sisältää sen, että toinen elinkeinonharjoittaja ei saa Suomessa käyttää rekisteröityyn toiminimeen sekoitettavissa olevaa toiminimeä. Sekoitettavaa toiminimeä saa käyttää ainoastaan, jos näytetään, että rekisteröidyn toiminimen haltija ei kärsi vahinkoa tästä käytöstä.

Jos yksinoikeus toiminimeen on saavutettu vakiinnuttamalla toiminimi, yksinoikeus sisältää sen, että toinen elinkeinonharjoittaja ei saa sillä alueella, jolla toiminimi on vakiintunut, käyttää siihen sekoitettavissa olevaa toiminimeä. Vakiinnuttamalla ei siten siis välttämättä saada yksinoikeutta koko Suomen alueelle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa