Minilex - Lakipuhelin

Toiminimeä suojataan yksinoikeudella


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Yksinoikeuden toiminimeen voi saada joko rekisteröimällä tai vakiinnuttamalla. Yksinoikeuden hankkiminen kannattaa, sillä vain siten elinkeinonharjoittaja voi olla varma siitä, ettei kukaan muu käytä samaa tai vastaavaa toiminimeä. Yksinoikeus suojaa elinkeinonharjoittajaa toiminimen samanaikaiselta käytöltä muissa yhteyksissä ja sekaannuksilta, joita voisi syntyä, kun monta elinkeinonharjoittajaa toimii samaa nimeä käyttäen. Yksinoikeus turvaa sekä elinkeinonharjoittajan että elinkeinonharjoittajan asiakkaiden oikeuksia.

Yksinoikeus rekisteröityyn toiminimeen sisältää sen, että toinen elinkeinonharjoittaja ei saa Suomessa käyttää rekisteröityyn toiminimeen sekoitettavissa olevaa toiminimeä. Sekoitettavaa toiminimeä saa käyttää ainoastaan, jos näytetään, että rekisteröidyn toiminimen haltija ei kärsi vahinkoa tästä käytöstä.

Jos yksinoikeus toiminimeen on saavutettu vakiinnuttamalla toiminimi, yksinoikeus sisältää sen, että toinen elinkeinonharjoittaja ei saa sillä alueella, jolla toiminimi on vakiintunut, käyttää siihen sekoitettavissa olevaa toiminimeä. Vakiinnuttamalla ei siten siis välttämättä saada yksinoikeutta koko Suomen alueelle.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa