Minilex - Lakipuhelin

Toiminimi ei saa sekoittua toiseen toiminimeen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toiminimen perimmäinen tavoite on yksilöidä haltijansa. Tämän vuoksi toiminimi ei saa sisältää mitään sellaista, joka on sekoitettavissa toisen suojattuun toiminimeen. Suojatulla toiminimellä tarkoitetaan nimeä, joka on joko rekisteröity tai vakiintunut. Tällaiset toiminimet halutaan suojata niin, ettei kukaan voi ottaa samanlaista tai samankaltaista toiminimeä. Toiminimen lisäksi suojataan toissijaista tunnusta, tavaramerkkiä ja aputoiminimeä. Suoja ei kuitenkaan ole ehdoton. Toiminimen, toissijaisen tunnuksen ja tavaramerkin haltija voi vapaasti päättää, antaako toiselle elinkeinonharjoittajalle oikeuden käyttää sekoitettavissa olevaa tai samaa toiminimeä. Käytännössä, jos toiminimen aikoo rekisteröidä, on sen aina täytettävä kaikki rekisteröinnin edellytykset. Niinpä pelkkä suostumus ei riitä, jos toiminimi on muilta rekisteröimiskelvoton. Rekisteröitävä toiminimi ei siis suostumuksesta riippumatta saa edelleenkään olla esimerkiksi harhaanjohtava.

Lähtökohtaisesti toiminimet ovat sekoitettavissa vain, jos niiden haltijat harjoittajavat samaa tai samankaltaista toimintaa. Arvioitaessa ovatko kaksi toiminimeä sekoitettavissa asiaa harkitaan keskivertokuluttajan näkökulmasta. Asiaa harkitaan toiminimen haltijan toimintapiiriin kuuluvan keskivertokuluttajan näkökulmasta. Toiminimet ovat sekoitettavissa ainakin silloin, kun ne ovat identtisiä. Toiminimien sekoitettavuus voi perustua myös visuaaliseen, auditiiviseen tai merkitykselliseen samankaltaisuuteen. Jos toiminimen osa on samankaltainen kuin toisen toiminimen, voi myös tämä aiheuttaa sekoitettavuutta. Viime kädessä sekoitettavuutta arvioidaan kokonaisvaikutelman perusteella.

Toiminimioikeudessa merkitystä on myös kohderyhmän tarkkaavaisuudella ja merkkitietoisuudella. Lähtökohtaisesti myös toiminimen käyttöolosuhteet tulee ottaa huomioon arvioitaessa samankaltaisuutta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]