Minilex - Lakipuhelin

Törkeä sotarikos on julma

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli sotarikos tehdään osana suunnitelmaa tai politiikkaa, tai jos sotarikoksia tehdään laajamittaisena toimintana, katsotaan toimintaa törkeäksi sotarikokseksi. Törkeässä sotarikoksessa teon ”aivot” ovat päällystössä, sillä toimintaa ohjaillaan politiikan tai suunnitelmien avulla. Mikäli tällainen suunnitelmallinen sotarikos kohdistuu lisäksi suureen ihmismäärään, aiheuttaa erittäin suurta ja laaja-alaista vahinkoa tai tapahtuu raa’aksi katsottavalla tavalla, on kyseessä törkeä sotarikos.

Suunnitelmallisuus itsessään on sotarikosta ankaroittava tekijä, mutta mikäli se yhdistetään ihmisten kärsimystä voimistavaan tekoon, on teko törkeä sotarikos, mikäli teko on kokonaisuutenakin arvostellen törkeä. Kokonaisharkinta täyttyy yleensä helposti, sillä sotarikokset ovat paheksuttavia tekoja, johon lisättäessä suunnitelmallisuus, saadaan näytettyä vakaa aikomus ihmisten kärsimyksen aiheuttamiseen.

Törkeästä sotarikoksesta tuomitaan vähintään kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Rikoksesta on mahdollista myös saada elinkautinen vankeusrangaistus, mikäli teko katsotaan äärimmäisen moitittavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa