Minilex - Lakipuhelin

Törkeä ryöstö voidaan tehdä monella tapaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joka käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla välittömästi käyttää sellaista väkivaltaa toisen hallusta anastaa tai ottaa luvattomasti käyttöön toisen irtainta omaisuutta tai sellaista väkivaltaa tai uhkausta käyttämällä pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, syyllistyy ryöstöön. Ryöstöön syyllistyy myös se, joka anastamisesta tai käyttöön ottamisesta verekseltään tavattuna käyttämällä siinä tarkoitettua väkivaltaa tai uhkausta täyttää tai yrittää täyttää rikoksen tai pitää tai yrittää pitää siten ottamansa omaisuuden.

Törkeässä ryöstössä on mukana elementtejä, jotka vakavoittavat rikosta. Jos ryöstössä aiheutetaan tahallisesti toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila, rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla, käytetään ampuma- tai teräasetta tai muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä tai rikos kohdistetaan henkilöön, joka ammattiinsa tai toimeensa kuuluvan työn tai tehtävän vuoksi ei voi itseään tai omaisuuttaan puolustaa, tekijä syyllistyy törkeään ryöstöön. Rangaistavuuden edellytyksenä on lisäksi, että ryöstö on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rangaistuksena törkeästä ryöstöstä voidaan tuomita vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. Myös törkeän ryöstön yritys on rangaistava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa