Minilex - Lakipuhelin

Törkeä kiristys hyväksikäyttää toisen heikkoa tilaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joka muuten kuin uhkaamalla välittömästi käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, syyllistyy kiristykseen.

Jos kiristyksessä uhataan vakavanlaatuisella rikoksella, joka vaarantaisi toisen hengen tai terveyden tai aiheuttaisi huomattavaa vahinkoa toisen omaisuudelle, rikoksentekijä käyttää häikäilemättömästi hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa, taloudellinen etu, josta toinen pakotetaan luopumaan, on erittäin arvokas tai jos aiheutetaan rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa taloudellista vahinkoa, tekijä syyllistyy törkeään kiristykseen. Rankaisemisen edellytyksenä on kuitenkin, että kiristys on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rangaistuksena törkeästä kiristyksestä voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Myös törkeän kiristyksen yritys on rangaistava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa