Minilex - Lakipuhelin

Rekisteriviranomainen tutkii pyynnöstä keksinnön uutuuden

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hakija voi halutessaan pyytää rekisteriviranomaista arvioimaan, täyttääkö hyödyllisyysmallihakemuksessa esitetty keksintö uutuus- ja erottuvuusvaatimuksen. Tutkimuksen tavoitteena on varmistaa, että keksintö on uusi aikaisempaan verrattuna ja eroaa siitä selvästi. Uutuustutkimusta ei tehdä viran puolesta, joten tutkintapyyntö on ainoa keino saada rekisteriviranomaisen lausunto keksinnön uutuudesta. On kuitenkin hyvä huomata, että lausunto on vain ohjeellinen eli se ei ole sitova.

Tutkimus ei ole ilmainen, vaan hakijan on suoritettava vahvistettu tutkimusmaksu. Sekä tutkimuksesta että lausunnosta on maksettava säädetyt maksut etukäteen. Uutuustutkimusta kannattaa pyytää esimerkiksi silloin, kun kilpaileva yrittäjä käyttää samankaltaista keksintöä, jonka erottuvuudesta halutaan varmistua, jotta keksinnön käyttö voidaan tarvittaessa pysäyttää nopeasti. Pyyntö tehdään kirjallisesti patentti- ja rekisterihallitukselle ja sen mukaan on liitettävä keksinnön vapaamuotoinen selostus ja mielellään selventävä piirustus tai valmis hyödyllisyysmallihakemus.

Ennen hakemuksen rekisteröintiä hakijalla ja rekisteröinnin jälkeen tai hakemuksen tultua julkiseksi kenellä tahansa on mahdollisuus pyytää rekisteriviranomaiselta uutuustutkimusta. Jos hyödyllisyysmallin rekisteröinnin hakija haluaa varmistua siitä, että saa tutkimuspyynnön tulokset ennen hakemuksen rekisteröintiä, hän voi pyytää rekisteröinnin lykkäystä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa