Minilex - Lakipuhelin

Rekisteröinti uudistetaan uudistamismaksulla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyödyllisyysmallioikeuden rekisteröinnin uudistaminen on yksinkertaista. Rekisteröinti uudistetaan maksamalla patentti- ja rekisterihallitukselle uudistamismaksu. Erillistä hakemusta ei tarvita, eikä uudistamiselle ole säädetty erityisiä edellytyksiä, vaan ajoissa maksettu uudistamismaksu uudistaa hyödyllisyysmallin automaattisesti. Rekisteröinnin uudistamismaksu erääntyy sen kuukauden viimeisenä päivänä, jolloin hyödyllisyysmallin rekisteröintikausi päättyy. Uudistamismaksun voi kuitenkin suorittaa vielä kuuden kuukauden kuluessa eräpäivästä, mutta tällöin uudistamismaksu on maksettava korotettuna. Maksua ei myöskään saa suorittaa liian aikaisin, vaan maksusuoritus voidaan tehdä aikaisintaan vuotta ennen eräpäivää.

Kun rekisteröinti on uudistettu, siitä kuulutetaan Hyödyllisyysmallilehdessä. Kuulutuksessa ilmoitetaan hyödyllisyysmallin rekisterinumero, uudistetun suoja-ajan alkamispäivä sekä hyödyllisyysmallioikeuden haltijan nimi ja osoite. Kuuluttamisella uudistaminen tuodaan kaikkien halukkaiden tietoon. Rekisteriviranomaisen on tietyin edellytyksin katsottava uudistamismaksun maksamisen tapahtuneen määräajassa. Näin on, jos hyödyllisyysmallioikeuden hakija tai haltija on kärsinyt oikeudenmenetyksen siksi, ettei hän ole suorittanut toimenpidettä, eli tässä tapauksessa maksanut uudistamismaksua, rekisteriviranomaisessa määräajassa, mutta on toiminut niin huolellisesti kuin olosuhteet vaativat määräaikaa noudattaakseen ja suorittaa toimenpiteen, maksun, kahden kuukauden kuluessa esteen päättymisestä, kuitenkin viimeistään vuoden kuluessa määräajan päättymisestä.

Hyödyllisyysmallioikeuden hakijan tai haltijan on tehtävä rekisteriviranomaiselle asiaa koskeva kirjallinen esitys edellä mainitussa määräajassa ja suoritettava vahvistettu maksu. Eri asia on sitten se, kuinka suuri merkitys tällä todellisuudessa on, jos uudistamismaksun maksamisen laiminlyönnin seurauksena rekisteröintimerkintä poistetaan rekisteristä ja joku toinen alkaa käyttää keksintöä tai hakee rekisteröintiä samanlaiselle keksinnölle vilpittömässä mielessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa