Minilex - Lakipuhelin

Patenttihakemuksen voi muuntaa hyödyllisyysmallihakemukseksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vireillä oleva patenttihakemus tai eurooppapatenttia koskeva hakemus on muunnettavissa hyödyllisyysmallihakemukseksi. Hyödyllisyysmallihakemusta ei sen sijaan ole mahdollista muuntaa patenttihakemukseksi. Muuntamisen etuna on hakemuksen aikaisempi tekopäivä; patenttihakemuksesta muunnettu hyödyllisyysmallihakemus katsotaan tehdyksi samana päivänä kuin alkuperäinen patenttihakemus eli hyödyllisyysmallihakemus saa patenttihakemuksen alkupäivän. Vireillä olevan patenttihakemuksen voi muuntaa hyödyllisyysmallihakemukseksi, kunnes kymmenen vuotta on kulunut patenttihakemuksen tekemisestä. Parhaimmassa tapauksessa hyödyllisyysmallihakemus katsotaan siis tehdyksi kymmenenkin vuotta aiemmin kuin mitä se todellisuudessa tehtiin.

Muuntaminen edellyttää, että patenttihakemus koskee samaa keksintöä kuin mitä hyödyllisyysmallihakemuksella halutaan suojata. Muunnettuun hyödyllisyysmallihakemukseen ei saa ottaa uutta asiaa. Toisena edellytyksenä on säädetyn aikarajan noudattaminen; muuntamista ei voida tehdä enää sen jälkeen, kun kymmenen vuotta on kulunut siitä päivästä, jona patenttihakemus on tehty. Kolmanneksi vaaditaan, että hakija suorittaa erääntyneet uudistamismaksut. Jollei maksuja suoriteta hakemuksen yhteydessä tai viimeistään rekisteriviranomaisen antamassa määräajassa, hakemusta ei hyväksytä.

Hakemuksen muuntaminen hyödyllisyysmallihakemukseksi tapahtuu samassa menettelyssä kuin missä hyödyllisyysmallia haetaan. Muuntamista on siten haettava kirjallisesti patentti- ja rekisterihallitukselta. Muuntamisessa patenttihakemus jää vireille, ellei hakija sitä erikseen peruuta, eikä muuntamista itseään voi peruuttaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa