Minilex - Lakipuhelin

Matkatavaran vahingoittuminen tai luovutuksen viivästyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos matkatavara on vahingoittunut sinä aikana, kun se on rautatieyrityksen kuljetettavana, on rautatieyrityksen suoritettava matkatavaran arvon alentumista vastaava korvaus sille henkilölle, joka on oikeutettu matkatavaraan. Vahingonkorvausta voidaan maksaa kuitenkin vain laissa säädetty enimmäismäärä, joka on 1700 euroa kollilta, minkä lisäksi korvataan suoritetut kuljetusmaksut ja muut vahingoittuneen matkatavaran kuljetuksesta aiheutuneet kustannukset.

Mikäli matkatavaran luovutus on viivästynyt, rautatieyrityksen on vastaavasti suoritettava matkatavaraan oikeutetulle vahingonkorvausta viivästyksestä. Korvaus vahingosta, joka on aiheutunut luovutuksen viivästymisestä, on kuitenkin enintään 170 euroa kollilta. Jos vahinkoa ei ole osoitettu, korvauksena maksetaan 17 euroa kollilta matkatavaran tiedustelemisesta lukien kultakin alkavalta 24 tunnin ajanjaksolta, enintään kuitenkin 136 euroa kollilta.

Jos viivästyneenä luovutettu matkatavara on vahingoittunut, rautatieyrityksen on suoritettava matkatavaraan oikeutetulle korvaus sekä matkatavaran vahingoittumisesta että sen viivästymisestä, kuitenkin enintään 1 700 euroa kollilta, ja jos vahingon määrää ei ole osoitettu, 170 euroa kollilta. Lisäksi korvataan suoritetut kuljetusmaksut ja muut vahingoittuneen matkatavaran kuljetuksesta aiheutuneet kustannukset.

Rautatieyrityksen vapautumisesta vastuusta luovutuksen viivästyessä, matkatavaran kadotessa tai vahingoittuessa ks. Matkatavaran kuljetus rautatieliikenteessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa