Minilex - Lakipuhelin

Lahjaveron huojennus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjaveroon voidaan tehdä joko osittainen tai täysi huojennus, eli jättää osa tai kaikki verosta maksuunpanematta, jos verovelvollinen eli lahjansaaja sitä Verohallinnolta pyytää. Pyyntö on esitettävä ennen verotuksen toimittamista. Lahjaveron huojennuksen avulla pyritään helpottamaan sukupolvenvaihdoksesta aiheutuvia verotuksellisia seuraamuksia.

Osittaisessa huojennuksessa osa lahjaverosta voidaan lahjansaajan pyynnöstä jättää maksuun panematta, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät: 1) veronalaiseen lahjaan sisältyy maatila, muu yritys tai osa niistä 2) lahjansaaja jatkaa lahjana saaduilla rahoilla maatila -tai yritystoimintaa lahjana saadussa maatilassa tai muussa yrityksessä sekä 3) veron määrä on yli 850 euroa.

Lahjavero voidaan jättää myös kokonaan maksuunpanematta, jos maatilan tai muun yrityksen luovutus on osittain vastikkeellinen ja vastike on yli 50 % sen käyvästä arvosta.  

Järkevällä verosuunnittelulla voi saavuttaa merkittäviä säästöjä. Siksi onkin kannattavaa turvautua alan ammattilaisen puoleen, jos verotukselliset asiat mietityttävät. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa