Minilex - Lakipuhelin

Käräjäoikeuden istunnosta pidetään pöytäkirjaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käräjäoikeudessa pidetään riita-asian käsittelyssä pöytäkirjaa, johon on merkittävä tuomioistuimen nimi ja käsittelypäivä, asia, asian käsittelyyn osallistuneiden tuomioistuimen jäsenten sekä pöytäkirjan laatijan nimet samoin kuin asianosaiset, kuultavaksi kutsutut, asianosaisten asiamiehet tai avustajat sekä tulkit. Jos asiassa toimitetaan suljettu käsittely, myös sen syy on merkittävä pöytäkirjaan.

Pöytäkirjassa on mainittava myös esitetyt vaatimukset, väitteet, myöntämiset ja vastustamiset, sekä seikat, joihin asianosainen perustaa vaatimuksensa ja vastustamisensa sekä vastapuolen lausunto niistä ja todistajat, asiantuntijat ja muut asiassa kuullut henkilöt sekä esitetyt muut todisteet. Jos asiassa on pidetty suullisen valmistelun istunto, on tiedot kirjattava jo istunnosta pidettävään pöytäkirjaan. Mikäli edellä mainitut tiedot selviävät haastehakemuksen vastauksesta tai muusta tuomioistuimelle toimitetusta asiakirjasta, riittää pöytäkirjassa viittaus kyseessä olevaan asiakirjaan. Silloin, kun käräjäoikeus on toimittanut asiassa katselmuksen, on pöytäkirjaan merkittävä myös tuomioistuimen katselmusta toimittaessa tekemät havainnot.

Jos riita-asiaa ei käsitellä istunnossa, ei pöytäkirjaakaan tarvitse laatia. Jokaisesta riita-asiasta laaditaan pöytäkirja erikseen ja sen laatija varmentaa sen allekirjoituksellaan. Pöytäkirjan laatii puheenjohtajan ohjeiden mukaisesti tuomioistuimen virkamies tai erityisestä syystä puheenjohtaja tai hänen määräämänsä tuomioistuimen lainoppinut jäsen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]