Minilex - Lakipuhelin

Kanavointisäännös työntekijän aiheuttamassa vahingossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsäännön mukaan työnantaja ja työntekijä ovat molemmat vastuussa työntekijän työssään aiheuttamasta vahingosta. Työnantajan vastuu määräytyy isännänvastuun perusteella ja työntekijän vastuu tuottamusvastuun perusteella.

Kanavointisäännös tarkoittaa, että vahingonkorvaus on kohdistettava ensi sijassa työnantajaan. Vahinkoa kärsinyt voi siten vaatia korvausta työntekijältä ainoastaan, mikäli työnantajalta ei saada perityksi korvausta työnantajan maksukyvyttömyyden tai muun syyn takia. Syynä voi olla esimerkiksi se, että työnantaja on konkurssissa tai hänet on todettu varattomaksi ulosotossa.

Kanavointisäännös ei siirrä vastuuta lopullisesti pois työntekijältä. Sen sijaan hän ei ole ensisijainen korvausvelvollinen vahinkoa kärsinyttä kohtaan. Kanavointisäännöstä ei sovelleta, mikäli työntekijä on aiheuttanut vahingon tahallaan. Kanavointisäännös ei tule myöskään sovellettavaksi, mikäli työntekijän viaksi jää vain lievä tuottamus, koska tällöin työntekijälle ei lainkaan synny korvausvastuuta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa