Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvausoikeuden tavoitteet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vahingonkorvauksella on kaksi erilaista päätehtävää, jotka voidaan jakaa preventiiviseen eli vahinkoja ennalta ehkäisevään ja reparatiiviseen eli vahingon kärsijää hyvittävään ja tilanteen korjaavaan vaikutukseen.

Preventiivinen vaikutus koskee yksittäisiä henkilöitä ja heidän toimiaan, mutta sen lisäksi preventiolla on suuri merkitys myös yleisesti moraalia ylläpitävänä järjestelmänä. Vahingonkorvaussäännösten preventiivisen vaikutuksen vuoksi oikeussubjektit pyrkivät välttämään vahinkoja korvausvastuun uhan alla. Vahingonkorvaussäännökset rajaavat yhteiskunnassa toimivien henkilöiden toimintavapautta ja suojaavat heitä toisten aiheuttamilta, haitalliseksi katsottavilta teoilta.

Vahingonkorvauksen reparatiivinen vaikutus syntyy silloin, kun vahinkoa aiheuttanut teko on todellisuudessa tapahtunut ja korvausvelvollisuus syntynyt. Reparatiivisen vaikutuksen johdosta vahingon kärsijä saa hyvityksen korvausvastuussa olevalta vahingosta, joka hänelle on kysymyksessä olevasta teosta aiheutunut. Vahingonkorvausoikeuden kehitys antaakin viitteitä siitä, että preventionäkökohdat ovat yhä enenemässä määrin väistymässä hyvittämisnäkökohtien tieltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]