Minilex - Lakipuhelin

Hyödyllisyysmallioikeuden haltijaa kuullaan ennen rekisteröinnin mitätöimistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rekisteröity hyödyllisyysmalli on mahdollista saada mitätöidyksi tekemällä patentti- ja rekisterihallitukselle kirjallinen vaatimus rekisteröinnin mitätöimisestä. Kun viranomainen on vastaanottanut vaatimuksen hyödyllisyysmallin rekisteröinnin poistamiseksi, viranomaisen on tiedotettava asiasta hyödyllisyysmallioikeuden haltijalle ja tällä on kolme kuukautta aikaa vastata ilmoitukseen. Jos rekisteröinnin haltija haluaa pitää rekisteröinnin voimassa, hänen täytyy kirjallisesti vastustaa vaatimusta.

Ennen kuin rekisteröinti poistetaan, haltijalla on nimenomaan oikeusturvasyistä oltava tilaisuus kertoa oma näkökantansa, hänelle on taattava tilaisuus tulla kuulluksi. Kuuleminen tapahtuu useimmiten kirjallisessa muodossa. Viranomainen asettaa määräajan, jonka kuluessa haltijan on toimitettava asiasta lausumansa. Jos määräaikaa ei noudateta, rekisteröinti julistetaan automaattisesti kokonaan mitättömäksi.

Vasta kun haltija on antanut määräajassa lausumansa, jossa hän vastustaa vaatimusta, viranomainen ryhtyy tutkimaan asiaa. Viranomainen ei siis juurikaan tutki vaatimuksen aiheellisuutta ennen kuin haltija on vastustanut vaatimusta. Esitetty vaatimus ja sen perusteet tutkitaan vain siinä laajuudessa kuin ne on esitetty. Jos haltija ei vastusta lainkaan, viranomainen toimii vaatimuksessa esitetyllä tavalla ja poistaa rekisteröinnin joko kokonaan tai osittain.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa