Minilex - Lakipuhelin

Harjoittelijan salassapitosopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Harjoittelijan kanssa voidaan tehdä erillinen työ- tai harjoittelusopimus. Jos harjoittelusuhde rinnastuu työsuhteeseen, tulee harjoittelijan noudattaa laissa työntekijälle määrättyjä velvollisuuksia. Työntekijällä on automaattisesti työsuhteessa salassapitovelvollisuus. Tällä tarkoitetaan sitä, ettei työntekijä saa työsuhteen kestäessä käyttää hyödykseen tai ilmaista muille työnantajan ammatti- ja liikesalaisuuksia. Jos työntekijä on saanut tiedot oikeudettomasti, automaattinen kielto jatkuu myös työsuhteen päättymisen jälkeen. Salaisuuden ilmaisemisesta voi seurata työsuhteen irtisanominen tai purku ja vahingonkorvausvelvollisuus.

Harjoittelijan kanssa voidaan tehdä salassapitosopimus. Salassapitosopimus voi kohdistua joko harjoittelusuhteeseen tai sen jälkeiseen aikaan. Harjoittelusuhteeseen kohdistuvassa salassapitosopimuksessa sovitaan, mitkä seikat ovat salassapidettäviä. Vaikka harjoittelusuhde rinnastuisi työsuhteeseen, salassapitosopimuksella voidaan täsmentää lain määräämää salassapitovelvollisuutta. Salassapitosopimus voi kohdistua myös harjoittelu- tai työsuhteen jälkeiseen aikaan. Tällöin salassapitovelvollisuus jatkuu harjoittelun päätyttyä.

Salassapitosopimuksen voimassaolosta voidaan myös sopia, eikä sille ole asetettu mitään enimmäisaikaa. Salassapitosopimuksella ei kielletä harjoittelijaa menemästä harjoittelun jälkeen toisen palvelukseen tai aloittamasta omaa yritystoimintaa, mutta rajoitetaan sitä, mitä tietoja hän saa ilmaista tai käyttää hyödykseen. Sopimukseen voidaan ottaa määräys sopimussakosta.

Harjoittelijan kanssa kannattaa sopia salassapitosopimus heti harjoittelusuhteen alussa. Tulee kuitenkin muistaa, että kohtuuttomia ehtoja voidaan sovitella. Näin ollen esimerkiksi todella pitkäkestoista salassapitosopimusta voidaan sovitella myöhemmin. Lakimiehiltämme voi tiedustella lisää harjoittelijoihin soveltuvista säännöistä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]