Minilex - Lakipuhelin

Hakemukseen on liitettävä selitys, kuvat sekä ja suojavaatimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyödyllisyysmallihakemus tehdään kirjallisesti patentti- ja rekisterihallitukselle, joka toimii rekisteriviranomaisena kyseisissä asioissa. Hakemus voidaan kansainvälisen hakemuksen tilanteissa tehdä myös toisen maan patenttiviranomaiselle tai kansainväliselle järjestölle.

Hakemuksen tulee sisältää keksinnön selitys ja tarvittavat kuvat sekä suojavaatimus, eli se, mitä halutaan suojata, täsmällisesti ilmaistuna. Suojavaatimus voi ulottua esimerkiksi koko esineeseen tai vain sen pieneen osaan. Suojavaatimus määrittää sen, kuinka laajalle hyödyllisyysmallioikeus ulottuu, eli mihin osaa tuotteesta hakija saa yksinoikeuden. Hakemuksessa on ilmoitettava myös keksijän nimi. Jos hyödyllisyysmallioikeutta hakee muu kuin keksijä, hakijan on selvitettävä oikeutensa keksintöön. Lisäksi hakemukseen tulee liittää mahdollisen asiamiehen valtakirja, todistus rekisteröintimaksun suorittamisesta sekä tarvittaessa todistus tutkimusmaksun suorittamisesta.

Keksinnön selityksen tulee olla riittävän selvä. Selitys on tarpeeksi täsmällinen vain, jos ammattimies voisi puhtaasti sen perusteella käyttää keksintöä. Selitys saa sisältää vain sellaista, mikä on tarpeen keksinnön selventämiseksi. Jos on tarpeellista käyttää uusia, tuntemattomia ammattisanoja, ne on selitettävä. Mittayksiköiden on oltava samat kuin mitä Suomessa yleensä käytetään. Keksinnön havainnollistamiseksi hakemukseen on myös liitettävä yksi tai useampi kuva keksinnöstä tai sen keskeisistä osista. Kuvalla tarkoitetaan piirustusta, valokuvaa tai muuta vastaavaa. Kuvien tulee olla niin tarkat, että niistä selvästi käy ilmi, millaista suojaa niihin haetaan. Kuvien on oltava mustavalkoisia, eivätkä ne saa olla kooltaan isompia kuin A4.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa