Minilex - Lakipuhelin

Evankelis-luterilaisen kirkon itsehallinnosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perustuslaki takaa Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle itsehallinnollisen aseman. Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on suomalaisessa yhteiskunnassa poikkeuksellisen vahva asema. Evankelis-luterilaisen kirkon asema on erilainen verrattuna toisiin kirkkoihin ja uskonnollisiin yhdyskuntiin.

Evankelis-luterilaisella kirkolla on omaa lainsäädäntövaltaa, jota Suomen ortodoksisella kirkolla puolestaan ei ole. Evankelis-luterilaisen kirkon omasta hallinnosta ja järjestysmuodosta säädetään tarkemmin kirkkolaissa.

Suomessa evankelis-luterilainen kirkko on hyvin itsenäinen suhteessaan valtioon. Kirkon vahvalla ja valtiosta riippumattomalla asemalla pyritään siihen, että kirkko saisi rauhassa hoitaa itse hengelliset asiansa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kirkolla ja sen seurakunnilla on hoidettavanaan tiettyjä tehtäviä. Esimerkiksi seurakuntien tehtävänä on ylläpitää hautausmaita.

Meillä Suomessa on luovuttu kirkkolakijärjestelmästä yli sata vuotta sitten. Kirkkolakijärjestelmästä luopuminen ilmenee siten, että valtio ei enää määräile kirkon asioista eikä valtio ole sitoutunut yhteen ainoaan uskontunnustukseen. Suomessa vallitsee uskonnonvapaus, mikä tarkoittaa sitä, että saat valita mitä uskontoa tunnustat. Vaihtoehtoisesti voit olla tunnustamatta mitään uskontoa.

Evankelis-luterilainen kirkko on julkisoikeudellinen itsehallintoyhdyskunta kuntien tapaan. Evankelis-luterilaisella kirkolla on verotusoikeus. Kirkollisveroa maksavat seurakunnan jäsenet.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa