Minilex - Lakipuhelin

Euroopan unionin oikeusasiamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Euroopan unionin oikeusasiamiehelle voi kannella, jos havaitsee hallinnollisen epäkohdan Euroopan unionin toimielimen tai laitoksen toiminnassa. Euroopan unionin toimielimiä ovat esimerkiksi Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio. Laitoksia puolestaan ovat esimerkiksi Euroopan keskuspankki ja Euroopan poliisivirasto.

Kantelun Euroopan unionin oikeusasiamiehelle voi tehdä kuka tahansa EU:n jäsenvaltion kansalainen. Myös sellainen henkilö, joka oleskelee Euroopan unionin jäsenvaltiossa, voi tehdä kantelun. Kantelija voi olla myös yritys tai yhdistys, jos sillä on kotipaikka EU:n jäsenvaltiossa. Kantelun voi tehdä hallinnollisen epäkohdan johdosta. Hallinnollinen epäkohta voi olla esimerkiksi syrjintää, toimivallan väärinkäyttämistä, epäoikeudenmukaisuutta tai hallinnollisia virheitä. Tällöin on kyse joko huonosta tai puutteellisesta hallinnosta.

Kantelun tekemiselle on asetettu määräaika. Kanteluaika on kaksi vuotta siitä hetkestä lähtien, jolloin kantelija sai tiedon hallinnollisesta epäkohdasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa