Minilex - Lakipuhelin

Käyttölupa mahdollistaa keksinnön ammattimaisen käytön

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyödyllisyysmallioikeus voidaan luovuttaa toiselle. Hyödyllisyysmallioikeuden haltija voi myöntää toiselle ammattimaisesti käyttää hyväksi keksintöä eli antaa toiselle keksintöön käyttöluvan. Käyttöluvassa on kyse nimenomaan ammattimaisesta käytöstä. Muista käytön yksityiskohdista ja sopivasta korvauksesta osapuolet saavat sopia keskenään. Esimerkiksi oikeuden edelleen luovuttamisesta osapuolet voivat sopia keskenään. Jos asiasta ei ole sovittu, käyttöluvan saanut saa luovuttaa oikeutensa edelleen ainoastaan, jos siitä on sovittu. Milloin käyttölupa kuuluu liikkeeseen, saadaan se kuitenkin luovuttaa liikkeen mukana, jollei muuta ole sovittu. Tällöin luovuttaja vastaa edelleen siitä, että käyttöluvan ehtoja noudatetaan.

Kun hyödyllisyysmallioikeus on siirtynyt toiselle tai kun sen käyttölupa on luovutettu, tästä tehdään merkintä hyödyllisyysmallirekisteriin. Merkintä tehdään vain jommankumman osapuolen pyynnöstä ja vain, kun merkinnästä on maksettu vahvistettu maksu. Sama koskee hyödyllisyysmallioikeuden panttausta. Jos näytetään, että rekisteriin merkitty käyttölupa tai panttioikeus on lakannut olemasta voimassa, merkintä on poistettava rekisteristä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]