Minilex - Lakipuhelin

Miten lainhuutoa haetaan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön omistusoikeuden saajan tulee hakea lainhuutoa. Hänen on kirjallisessa hakemuksessa esitettävä selvitys saannostaan ja sen laillisuudesta. Mikäli kiinteistön edellistä omistajaa ei ollut merkitty lainhuudon saajaksi, tulee hänenkin omistusoikeudestaan lähtökohtaisesti esittää selvitys. Tämä ei poikkeuksellisesti ole tarpeellista pakkohuutokaupalla, ulosottomiehen toimittamalla vapaalla myynnillä tai kiinteistötoimituksessa saadusta kiinteistöstä.

Lainhuutohakemukseen sovelletaan kirjaamista koskevia yleisiä säännöksiä. Hakemuksesta tulee muun muassa käydä ilmi tiedot hakemuksen kohteesta ja hakijasta sekä muut yhteystiedot. Saannon laillisuus näytetään liittämällä hakemukseen mukaan saantokirja. Saantokirja on luovutuksen perusteena oleva asiakirja, kuten esimerkiksi kauppakirja, vaihtokirja, lahjakirja, osituskirja tai testamentti.

Lainhuutohakemus toimitetaan sille maanmittaustoimistolle, jonka toimialueella kiinteistö sijaitsee. Hakemus tulee välittömästi vireille sen saavuttua viranomaiselle. On mahdollista, että lainhuuto jätetään lepäämään. Tämä tapahtuu silloin, kun hakijalle voitaisiin muuten myöntää lainhuuto, mutta omistusoikeuden lopullinen siirtyminen on vielä riippuvainen joistakin tulevista tapahtumista. Tavanomaisia syitä lepäämään jättämiselle voivat olla oikeustoimen ehdollisuus, jonkin henkilön suostumuksen puute tai meneillään oleva riita paremmasta oikeudesta kiinteistöön. Mikäli hakemusta ei lopulta hylätä, merkitään lainhuuto lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]