Minilex - Lakipuhelin

Lopputilitys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lopputilitys on konkurssin viimeinen vaihe. Jotta lopputilitys voidaan aloittaa, konkurssipesän täytyy olla selvitetty ja pesän omaisuuden täytyy olla muutettuna rahaksi. Tästä huolimatta lopputilitys voidaan kuitenkin laatia, vaikka pesä olisi osin selvittämättä, jos tämä johtuu sitä, että panttina olevaa omaisuutta tai arvoltaan vähäistä muuta omaisuutta on myymättä taikka konkurssisaatava tai vähäinen osa saatavista on epäselvä.

Lopputilityksen täytyy sisältää selvitys konkurssipesän hallinnosta. Selvityksestä täytyy ilmetä, että mitkä ovat olleet konkurssipesän tulot ja menot konkurssimenettelyn aikana. Lisäksi erikseen täytyy mainita, jos konkurssipesä on joltain osin selvittämättä. tällöin täytyy lopputilityksessä mainita myös toimenpiteet, joilla asia saadaan korjatuksi.

Lopputilityksestä täytyy ilmetä myös, että mitä jako-osuuksia on maksettu ennakoineen velkojille. Myös vielä maksamattomat jako-osuudet tulee luetteloida.  

Sen jälkeen, kun lopputilitys on laadittu ja pesänhoitaja on allekirjoittanut sen, lopputilitys pitää saattaa vielä velkojainkokouksen hyväksyttäväksi. Velkojainkokouksen hyväksyminen tarvitaan, koska lopputilitys vaikuttaa suoraan velkojien oikeuksiin.

Pesänhoitajan on vielä ilmoitettava lopputilityksen hyväksymisestä oikeusrekisterikeskukselle. Konkurssi päättyy, kun lopputilitys on hyväksytty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]