Minilex - Lakipuhelin

Kilpaurheilun rinnastaminen työhön vaikeavammaisen kuljetuspalveluiden tarveharkinnassa - KHO:2013:139

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

  • Vammaispalvelu
    Vaikeavammaisen kuljetuspalvelut
    Työmatka

A oli paraolympiatason vammaisratsastuksessa kilpaileva urhelija, joka oli saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 15 000 euron suuruisen valmennus- ja harjoitteluapurahan. A oli hakenut vaikeavammaisten kuljetuspalveluiden järjestämistä kymmenelle yhdensuuntaiselle matkalle viikossa, jotka liittyivät ammattimaiseen valmentautumiseen. Kunnan viranhaltija hylkäsi A:n hakemuksen ja kunnan perusturvalautakunta oli samoilla linjoilla perustellen päätöstä sillä, että matkoja hevostallille ei voida rinnastaa opiskelu- tai työmatkoihin, ja että A:lle on myönnetty apuraha valmentautumiseen vuodeksi 2012.

Hallinto-oikeuden mukaan vammaispalveluasetuksessa ei tarkemmin määritellä mitä sen mukaisella työssä käymisellä tarkoitetaan. Ottaen huomioon myönnetyn apurahan ehdot ja se, että A oli saanut toimentulonsa apurahasta, hallinto-oikeus katsoi, että sinä aikana kun A:lle maksetaan apurahaa hänen valmentautumiseensa liittyvissä matkoissa on kyse asetuksen mukaisesta työssä käymiseen rinnastettavista matkoista.

Korkein hallinto-oikeus yhtyi hallinto-oikeuden perusteluihin ja lisäsi, että asian arvioinnissa ei ole merkitystä sillä seikalla, että A:n toimeentulo ei ole vuonna 2012 muodostunut vain ja ainoastaan apurahasta.


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa