Minilex - Lakipuhelin

Yksipuolinen muuttaminen: Vuokrasopimuksen muuttaminen indeksiehdolla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrasopimuksissa olennainen kysymys on usein vuokran ajoittainen korottaminen vastaamaan vuokratason yleistä kehitystä. Toimiva tapa sitoa vuokra vuokrakehitykseen on sopia indeksiehdosta. Indeksiehdosta voidaan sopia toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa ja sellaisessa määräaikaisessa vuokrasopimuksessa, jonka vuokra-aika on vähintään kolme vuotta. Indeksiehtoisissa sopimuksissa ei siis varsinaisesti ole kyse yksipuolisesta muuttamisesta, vaan ainoastaan sopimuksessa sovitun korotuksen voimaan saattamisesta.

Mikäli indeksikorotuksesta ei ole sovittu solmittaessa pitkäkestoista määräaikaista vuokrasopimusta tai toistaiseksi voimassa olevaa vuokrasopimusta, ei vuokraa lähtökohtaisesti voi vuokrasopimuksen kestoaikana korottaa. Mahdollista on tosin hakea tuomioistuimessa vuokran määrän sovittelua, johon kuitenkin oikeuskäytännössä on suhtauduttu torjuvasti. Sopimusta tehtäessä osapuolet ovat ottaneet sen riskin, että vuokrataso voi tulevaisuudessa joko nousta tai laskea, joten toiselle osapuolelle epäedulliseksi koitunutta muutosta ei usein ole perusteltua lähteä sovittelemaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]