Minilex - Lakipuhelin

Vesillä liikkujaa koskevat säännökset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaisen vesillä vesikulkuneuvolla liikkuvan, olkoon kulkuneuvo sitten soutuvene, moottorivene tai vaikkapa vesiskootteri, on noudatettava olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta. Vesillä liikuttaessa tulee aina toimia siten, ettei turhaan hankaloita tai häiritse muiden vesillä liikkumista tai esimerkiksi rannalla olevia uimareita taikka kalastajia ilman pakottavaa syytä. Vaaraa tai haittaa ei myöskään saa aiheuttaa luonnolle tai muulle ympäristölle, kalastukselle taikka yleiselle luonnon virkistyskäytölle.

Vesillä liikkujia koskevat omat liikennesäännöt lähes samalla tapaa kuin autoilijoita tieliikenteessäkin. Laissa sanotaan, että vesikulkuneuvon kuljettajan on noudatettava vesiliikenteen liikennesääntöjä ja vesiliikennemerkeillä tai valo-opasteilla ilmaistuja määräyksiä, kieltoja ja rajoituksia.

Kuitenkin milloin kysymyksessä on kiireellinen virka-, sairaankuljetus- tai pelastustehtävä, saa valvontaviranomainen tai pelastuslaitoksen, meripelastusyksikön tai puolustusvoimien vesikulkuneuvon kuljettaja poiketa liikennesäännöistä sekä määräyksistä tehtävän sitä edellyttäessä. Väistämisvelvollisuudesta ei saa kuitenkaan poiketa. Säännöistä poikettaessakin kiireellisen tehtävän saaneen henkilön tulee noudattaa tarpeellista varovaisuutta, ja olosuhteiden aina niin vaatiessa tulee myös antaa erityisiä ääni- ja valomerkkejä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa