Minilex - Lakipuhelin

Rekisteritodistus ja rekisteritunnus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun vesikulkuneuvo on rekisteröity, sen rekisteröinnistä annetaan rekisteritodistus, johon on merkitty vesikulkuneuvon omistajan ja haltijan nimi. Todistukseen merkitään myös tieto vesikulkuneuvon Suomen kansallisuudesta, jos rekisteröitäessä Suomen kansalainen tai suomalainen oikeushenkilö omistaa enemmän kuin kuusi kymmenesosaa aluksesta.

Rekisteritodistuksen on oltava mukana aina, kun vesikulkuneuvoa käytetään. Tästä huolimatta vesikulkuneuvorekisteriin tehty rekisteri-ilmoitus ensirekisteröinnistä oikeuttaa käyttämään vesikulkuneuvoa ilman rekisteröintitodistusta 30 päivän ajan rekisteri-ilmoituksen tekemisestä.

Ensirekisteröinnin yhteydessä vesikulkuneuvo saa myös oman rekisteritunnuksen, joka koostuu kirjain- ja numerosarjasta. Rekisteröitävää vesikulkuneuvoa ei saa käyttää, ellei sitä ole varustettu rekisteritunnuksella.

Vesikulkuneuvon rekisteröinti on siis ehdoton edellytys sille, että vesikulkuneuvoa saa käyttää vesiliikenteessä. Vesikulkuneuvoa saa käyttää vasta sitten, kun vesikulkuneuvosta on saatu rekisteritodistus ja rekisteritunnus, ja vesikulkuneuvo on varustettu tällä rekisteritunnuksella.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa