Minilex - Lakipuhelin

Velkojien päätösvallan käyttäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeus käyttää velkojien päätösvaltaa konkurssipesään liittyvissä asioissa on niillä velkojilla, joilla on konkurssisaatava velalliselta. Tämä tarkoittaa sitä, että velkojalla on oikeus ottaa osaa päätöksentekoon konkurssipesässä. Jos velkoja ei ole valvonut saatavaansa valvontapäivään mennessä, niin hänellä ei ole osallistumisoikeutta. Valvontapäivän jälkeen oikeus päätösvallan käyttöön on myös niillä velkojilla, joiden saatava voidaan muutoin ottaa huomioon jakoluettelossa, sekä velalliselta olevasta saatavastaan selvityksen esittäneellä panttivelkojalla.

Velkoja käyttää päätösvaltaansa äänimäärän perusteella. Velkojan äänimäärä on sama kuin hänen konkurssisaatavansa rahamäärä eli mitä suurempi konkurssisaatava sen suurempi äänimäärä. Viimesijaiselle saatavalle ei kuitenkaan kerry äänimäärää lainkaan. Viimesijainen saatava on esimerkiksi omistajan sijoittama pääoma konkurssiyhtiöön.

Päätösvallan käyttämiseen oikeuttavalle saatavalle ei aseteta mitään vähimmäismäärää, mutta käytännössä velkojalle, jonka saatava on hyvin pieni, ei lähetetä automaattisesti kutsua velkojainkokoukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa