Minilex - Lakipuhelin

Työpaikan ja työympäristön rakenteet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työpaikan ja työympäristön rakenteille on asetettu vaatimuksia työturvallisuuden ja terveellisyyden takaamiseksi. Työpaikan materiaalit, rakenteet ja varusteet eivät ensinnäkään saa olla työntekijöille vaarallisia. Niiden tulee myös olla käsiteltävissä, kunnostettavissa ja puhdistettavissa turvallisesti. Lisäksi kulkuväylien on oltava turvallisia ja työpaikalla on oltava myös tarpeelliset hätäuloskäynnit esimerkiksi tulipalon varalta. Pelastustiet on lisäksi aina pidettävä vapaina.

Työpaikan tilavuudellekin on asetettu erityisiä vaatimuksia, koska liian ahdas työtila ei ole työntekijän kannalta turvallinen tai terveellinen. Toisaalta myös työpaikan ilman terveellisyys on taattava asianmukaisella ilmanvaihdolla. Työpaikalla tuleekin olla riittävästi kelvollista hengitysilmaa. Työpaikan ilmanvaihdon tulee olla riittävän tehokas ja tarkoituksenmukainen.

Työpaikan valaistuksen tulee olla myös työhön riittävä ja yleisen siisteyden ja järjestyksenkin tulee olla sellainen, että se edistää työpaikan terveellisyyttä. Työympäristön ja työpaikan turvallisuudessa on kiinnitettävä huomiota myös työssä siirrettäviin esineisiin, erilaisiin kemiallisiin ja biologisiin aineisiin sekä koneisiin ja työvälineisiin, joita työssä käytetään. Aiheeseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä juristiemme puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa