Minilex - Lakipuhelin

Tavaran luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tavaran luovutus tarkoittaa kaupan kohteen siirtymistä myyjältä ostajan vastuulle. Tavaran luovutushetki on merkityksellinen ajankohta, sillä se määrää muun muassa milloin vastuu tavaran vahingoittumisesta on myyjällä ja milloin puolestaan ostajalla. Tavara on luovutettava oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Osapuolet voivat keskenään sopia lain mukaista pääsääntöä poikkeavasta luovutushetkestä ja kustannusten jaosta ja näin usein tehdäänkin.

Lähtökohtaisesti tavara on pidettävä ostajan noudettavissa myyjän liikepaikassa. Myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan tavaraa ostajan hallintaan ennen kauppahinnan maksamista, ellei myyjä ole antanut ostajalle luottoa tai maksunlykkäystä. Mikäli tavaraa ei ole sovittu luovutettavaksi välittömästi tai viipymättä, tavara on luovutettava kohtuullisessa ajassa kaupanteosta. Kuluttajakaupassa tavara on luovutettava välittömästi tai viipymättä taikka ilman aiheetonta viivästystä, viimeistään 30 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myyjä on vastuussa tavaran vahingoittumisesta, katoamisesta tai tuhoutumisesta ennen sen luovutushetkeä. Luovutushetken jälkeen vastuu on ostajalla, koska tämän hetken jälkeen vaaranvastuu siirtyy ostajalle. Jos ostaja tekee virheilmoituksen ja palauttaa tavaran myyjälle, siirtyy vastuu tavaran vahingoittumisesta tai katoamisesta uudestaan myyjälle.

Pääsääntönä on, että tavara on luovutettu, kun ostaja tai muu hänen puolestaan toimiva, kuten ostajan muulta kuin myyjältä hankkiman rahdinkuljetuksen suorittaja on saanut sen hallintaansa. Myyjä vastaa tavarasta aiheutuneista kustannuksista, kuten kuljetuskustannuksista, jotka ovat syntyneet ennen luovutushetkeä. Tästä poikkeuksena ovat kustannukset, jotka aiheutuvat luovutuksen viivästymisestä ostajan vuoksi. Mikäli sinulla on vielä jotain kysyttävää tavaran luovutuksesta, otathan yhteyden lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa