Minilex - Lakipuhelin

Tarkastusmaksuun tyytymätön voi vaatia oikaisua

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli matkustaja saa tarkastusmaksun matkustaessaan julkisessa liikenteessä ja on tarkastajan päätökseen tyytymätön, hän voi vaatia päätökseen oikaisua. Tulee huomata, ettei oikaisuvaatimuksen teko lisää maksuaikaa tarkastusmaksulle. Tarkastusmaksu on maksettava oikaisuvaatimuksesta huolimatta määrättynä eräpäivänä.

Oikaisuvaatimus on vapaamuotoinen, mutta se tulee toimittaa 14 päivän kuluessa tarkastusmaksun määräämisestä sille toimielimelle tai virkamiehelle, jonka tarkastusmaksun perimiseen oikeutettu julkisyhteisö on määrännyt ottamaan vastaan oikaisuvaatimuksia.

Tarkastusmaksun kirjallisesta määräyksestä löytyvät vielä tarkemmat ohjeet oikaisuvaatimuksen tekoon ja tieto siitä, mihin oikaisuvaatimus on lähetettävä. Oikaisuvaatimuksesta annettuun päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen niin kuin erikseen tarkemmin säädetään. Oikaisuvaatimuksen tekeminen tarkastusmaksun määräämispäätöksestä on tehtävä ennen hallinto-oikeuteen valittamista, sillä vasta oikaisuvaatimuksen johdosta annetusta päätöksestä voi valittaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa