Minilex - Lakipuhelin

Törkeä sisäpiiritiedon väärinkäyttö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sisäpiiritiedon hyödyntämisen täytyy olla tahallista, jotta se voisi olla törkeää. Huomattavan henkilökohtaisen edun tavoittelu tai muun erityisen suuren hyödyn pyrkimys ylittää törkeän teon kynnyksen.

Jos tahallisessa sisäpiirintiedon väärinkäytössä tavoitellaan erityisen suurta hyötyä tai huomattavaa henkilökohtaista etua tai jos väärinkäyttö on erityisen suunnitelmallista, voidaan katsoa tekijän syyllistyneen törkeään sisäpiiritiedon väärinkäyttöön. Samoin törkeäksi sisäpiirintiedon väärinkäytöksi on katsottava se, että rikoksentekijä käyttää rikoksen tekemisessä hyväksi erityisen vastuullista asemaansa arvopaperikeskuksen, selvitysyhteisön, arvopaperinvälittäjän, arvopaperipörssin, optioyhteisön tai arvopaperin liikkeeseenlaskijan tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa tai edustajana tai niiden antamassa tehtävässä.

Näiden seikkojen lisäksi teon täytyy olla kokonaisuutena arvostellen törkeä. Myös teon yrityksestä rangaistaan. Törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä rangaistuksena on vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa