Minilex - Lakipuhelin

Arvopaperimarkkinarikos ja arvopaperimarkkinarikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvopaperimarkkinoita koskevien rangaistussäännösten tarkoitus on turvata luottamus arvopaperimarkkinoihin. Ilman luottamusta ei olisi mahdollista ylläpitää tehokkaita ja toimivia pääomamarkkinoita. Rangaistavuudella yritetään puuttua epäterveeseen ja luottamusta markkinoiden puolueettomuuteen heikentävään toimintaan arvopaperimarkkinoilla.

Arvopaperimarkkinalaissa puututaan sisäpiirintiedon väärinkäyttöön ja kurssin vääristämiseen, luvattoman kaupankäyntimenettelyn järjestämiseen arvopapereille, selvitysyhteisön toiminnan luvattomaan harjoittamiseen, arvopaperimarkkinarikkomukseen sekä arvopaperimarkkinoita koskevan salassapitovelvollisuuden rikkomiseen.

Rikoslaissa taas on säädetty rangaistavaksi sisäpiirintiedon väärinkäyttö, kurssin vääristäminen sekä arvopaperimarkkinoita koskeva tiedottaminen, ja nimenomaan tiedottamisen laiminlyönti sekä harhaanjohtava tai vääristelevä tiedottaminen. Rangaistukset arvopaperimarkkinarikoksista vaihtelevat minimissään sakoista maksimissaan neljään vuoteen vankeutta sekä rikoslaissa sisäpiirintiedon väärinkäytössä ja törkeässä väärinkäytössä on yritys rangaistu joko tahallisena tai pelkkänä yrityksenä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa