Minilex - Lakipuhelin

Päätöksen alistaminen kirkollisissa asioissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Eräät seurakuntatasolla tehtävät päätökset pitää alistaa jonkin ylemmän viranomaisen päätettäväksi. Laissa on kerrottu, minkälaiset asiat ovat alistusasioita. Alistusviranomainen voi olla asiasta riippuen tuomiokapituli, kirkkohallitus tai opetusministeriö.

Esimerkiksi kirkkovaltuusto hyväksyy kirkkoneuvoston ohjesäännön. Hyväksymisen jälkeen päätös pitää alistaa tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Jos seurakunnassa tehtäisiin päätös kirkkomaan ja seurakunnan kiinteän omaisuuden vuokraamisesta yli 10 vuodeksi, pitäisi tällainen päätös alistaa tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Jos kirkkovaltuusto tekisi päätöksen uuden kirkon taikka siunauskappelin rakentamisesta, pitäisi päätös alistaa kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Sellainen päätös, jolla päätettäisiin kirkon käyttämättä jättämisestä, pitäisi myös alistaa kirkkohallitukselle. Kirkollisen rakennuksen purkamista koskevat päätökset sekä kirkon ulkoasun tai sisäasun muuttavaa korjaamista koskevat päätökset on alistettava kirkkohallituksen päätettäviksi. Jos kirkkovaltuusto tekee päätöksen, jolla luovutettaisiin kirkkomaata, pitää päätös alistaa kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]