Minilex - Lakipuhelin

Oikaisuvaatimus kirkollisissa asioissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Eräissä kirkollisissa asioissa on tehtävä oikaisuvaatimus ennen kuin asiassa voi tehdä kirkollisvalituksen. Viranomaisen päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimus voidaan tehdä seurakunnan kirkkoneuvoston tai seurakuntaneuvoston, sen jaoston sekä sen alaisen toimielimen, luottamushenkilön ja viranhaltijan päätöksestä kirkkoneuvostolle tai seurakuntaneuvostolle. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston, sen jaoston sekä sen alaisen toimielimen, luottamushenkilön ja viranhaltijan päätöksestä sen sijaan vaaditaan oikaisua yhteiseltä kirkkoneuvostolta. Kirkkoherran päätöksestä, joka koskee kirkkojärjestyksessä tarkoitettua vapaa-ajan, vuosiloman ja virkavapauden myöntämistä, vaaditaan oikaisua tuomiokapitulilta ja muissa asioissa kirkkoneuvostolta tai seurakuntaneuvostolta. Tuomiokapitulin päätöksestä, joka koskee lehtorin pysymistä kirkon tunnustuksessa sekä kirkkoherranvaalin vaaliehdotusta, sekä tuomiokapitulin alaisen toimielimen ja viranhaltijan päätöksestä vaaditaan oikaisua tuomiokapitulillta. Lisäksi kirkkohallituksen jaoston, virastokollegion, kirkon keskusrahaston eläkerahaston johtokunnan ja muun toimielimen sekä viranhaltijan päätöksistä voidaan vaatia oikaisua kirkkohallitukselta ja kirkkoherranvaalissa tai seurakuntavaalissa käytettävästä vaaliluettelosta vaaditaan oikausua vaalilautakunnalta

Oikaisun vaatiminen on valituksen pakollinen esivaihe, jota ennen valitusta ei voida tehdä. Oikaisuvaatimuksessa voidaan vedota sekä laillisuus- että tarkoituksenmukaisuusseikkoihin. Oikaisuvaatimusta käytetään keinona muutoksen aikaansaamiseksi ja viranomainen, jonka päätöksestä oikaisuvaatimus tehdään, on sidottu oikaisuvaatimuksen alaan. Oikaisuvaatimus on käsiteltävä mahdollisimman joutuisasti. Vasta oikaisupäätöksestä voidaan tehdä kirkollisvalitus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]