Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan jäsenen erottaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan jäsen voidaan erottaa osuuskunnasta, mikäli hän on laiminlyönyt jäsenyydestä johtuvat velvoitteensa. Esimerkkinä jäsenvelvoitteen laiminlyönnistä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen. Osuuskunnan jäsen on voinut myös rikkoa osuuskunnan sääntöjä.

 

Erottamispäätös

Jäsenen erottamisesta päättää osuuskunnan hallitus tai se osuuskunnan elin, joka päättää jäsenen ottamisesta, ellei osuuskunnan säännöissä toisin määrätä. Erottamisperusteesta ja päätöksen tekevästä toimielimestä on toimitettava jäsenelle kirjallinen ilmoitus vähintään kuukautta ennen erottamispäätöksen tekemistä. Yleensä erottamispäätös tehdään osuuskunnan kokouksessa. Mikäli erottamisesta päättää muu toimielin kuin osuuskunnan kokous, on osuuskunnan jäsenellä oikeus vaatia asian siirtämistä osuuskunnan kokouksessa päätettäväksi. Tästä vaatimuksesta jäsenen tulee toimittaa osuuskunnalle kirjallinen vaatimus kuukauden kuluessa siitä, kun hänelle ilmoitettiin erottamispäätöksestä.

 

Jäsenyyden päättyminen

Osuuskunnan jäsenyys päättyy eli jäsen on erotettu osuuskunnasta, kun osuuskunnan kokous on tehnyt päätöksen erottamisesta. Osuuskunnasta erotetulla on oikeus moittia päätöstä tuomioistuimessa. Tässä yhteydessä on kuitenkin keskeistä todeta, että erottamispäätöksen moittiminen tulee antaa tuomioistuimen sijaan välimiesten ratkaistavaksi, mikäli näin on osuuskunnan säännöissä määrätty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]