Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan jäsenen tarkastusoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnassa, jossa on enintään kymmenen jäsentä, on osuuskunnan jäsenellä oikeus tutustua osuuskunnan kirjanpitoon ja muihin osuuskunnan toimintaan liittyviin asiakirjoihin siinä laajuudessa kuin se on tarpeen osuuskunnan tilinpäätöksen ja taloudellisen aseman tai muun osuuskunnan kokouksessa käsiteltävän asian arvioimiseksi.

Osuuskunnan hallitus voi evätä tarkastusoikeuden siltä osin kuin se katsoo, että tutustumisesta aiheutuu osuuskunnalle olennaista haittaa. Olennaista vähempi haitta ei siten oikeuta tarkastusoikeuden eväämiseen osuuskunnan jäseneltä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jäsenellä on oikeus käyttää avustajaa, sekä korvattuaan osuuskunnan kulut, oikeus saada jäljennöksiä osuuskunnan kirjanpidosta ja asiakirjoista. Osuuskunnan hallitus voi kieltää muun kuin tilintarkastajan käyttämisen avustajana.

Osuuskunnan jäsen tai tämän avustaja ei saa ilmaista eikä käyttää tietoa, jonka hän saa tarkastusoikeuden käyttämisen seurauksena, mikäli tiedon ilmaisemisesta tai käyttämisestä saattaa aiheutua osuuskunnalle olennaista haittaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa